Wereldvoetballers

Lionel Andrés Messi Cuccittini[1] (Rosario, 24 juni 1987) is een Argentijns profvoetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt.

Hij stroomde in 2004 door vanuit de  jeugdopleiding van FC Barcelona, waar hij in februari 2013 zijn contract verlengde tot medio 2018. Messi debuteerde in 2005 in het Argentijns voetbalelftal. Naast de Argentijnse bezit hij ook de Spaanse nationaliteit. Hij draagt de bijnaam La Pulga (De Vlo). Deze kreeg hij vanwege zijn lengte en snelheid. Messi begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij de buurtclub Grandoli, die door zijn vader werd geleid. Toen hij zeven jaar werd, mocht hij zich inschrijven bij Newell's Old Boys en daarna bij de cantera (jeugdopleiding) van FC Barcelona. In het seizoen 2002/2003 vormde hij samen met onder meer Francesc Fàbregas, Gerard Piqué, Marc Valiente en Víctor Vázquez in de Cadete A het Baby Dream Team. Via Barça C en FC Barcelona B werkte Messi zich op naar de hoofdselectie. Bij Barça B wist hij 37 keer te scoren in 21 wedstrijden. De rest is geschiedenis.

meer informatie:

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible

Diego Armando Maradona

Diego Armando Maradona is een Argentijns voormalig voetballer. Maradona behoort tot de beste voetballers aller tijden. Op het WK in 1986 was hij dé vedette, 

die Argentinië aan de wereldtitel hielp. In zijn carrière won Maradona vele grote prijzen. Op tienjarige leeftijd werd Diego Maradona ontdekt toen hij voetbalde bij Estrella Roja, een club bij hem in de buurt. Hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van Argentinos Juniors - de club waar later ook talenten als Fernando Redondo, Lucas Biglia en Juan Román Riquelme vandaan zouden komen. Als twaalfjarige ballenjongen vermaakte hij het publiek tijdens de wedstrijden van het eerste elftal door de bal hoog te houden in de rust. In zijn latere carrière komt hij uit voor diverse clubs waaronder Boca Juniors, FC Barcelona, en AS Napoli.

Zinédine Yazid Zidane (Marseille, 23 juni 1972) is een Frans voormalig profvoetballer en wordt door velen als één van de beste spelers ooit beschouwd. Zidane groeide op in de Marseillaanse wijk La Castellane, waar hij ook geboren is. Tijdens zijn profcarrière speelde hij voor AS Cannes, Girondins de Bordeaux, Juventus en Real Madrid. In het Franse nationale team speelde hij 108 interlands. Op het WK van 1998 was hij dé vedette die zijn vaderland aan de wereldtitel hielp. Zidane werd 

driemaal verkozen tot Wereldvoetballer van het jaar en won in zijn carrière onder meer een Wereldkampioenschap, Europees kampioenschap, Champions League, landstitels en nationale bekers. Zidane werd door Pelé in maart 2004 vermeld in de FIFA 100, de lijst van 's werelds beste spelers volgens de FIFA. Sinds 4 januari 2016 is hij de hoofdtrainer van Real Madrid.