Chaara Football Academy, opgericht door Abdelhak Chaara, een gediplomeerde ervaren (jeugd)voetbaltrainer/techniektrainer, jeugdscout van PSV Eindhoven en fitnessinstructeur die gedreven is om kinderen te begeleiden, te leren, te coachen, te trainen waarbij plezier voorop staat. Doel van mijn voetbalacademie is om mijn kennis en ervaring over te dragen aan de jeugd, zodat de spelers zich sneller en beter ontwikkelen tot gedisciplineerde en technisch begaafde voetballers.

Extra trainen en werken aan het verbeteren van: coördinatie, technische, tactische, fysieke en mentale aspecten van het voetbal. Er dient in de beginfase van de carrière van een jonge voetballer veel geleerd te worden, er zijn veel basisvormen om voetballen te leren en CFA werkt met deze basisvormen. De trainer is in staat om door middel van de basisvormen een extra dimensie aan het leerproces te geven. Iedereen heeft daarbij zijn eigen talent en stijl, maar los daarvan zijn er voor iedereen die leiding geeft een aantal basisregels waarlangs het trainen, het aanleren verloopt.

We spreken hier ook wel over didactische vuistregels. De trainer maakt zich voorafgaand aan een training een voorstelling van alle aspecten die met het voetballeerproces te maken hebben die bepalend zijn voor het leren. De coach zal zich er van bewust moeten zijn hoe hij de spelers instrueert, coacht. Hij moet zich steeds de vraag stellen: Komt mijn verhaal duidelijk over?

Telkens komen aan bod:

* De voetbaleigen aandachtspunten van de verschillende stappen en bijbehorende vragen

* Een beschrijving van een voorbeeld uit de trainingspraktijk

* Het jeugdvoetballeerproces wordt gehanteerd (wordt het spel gespeeld? Wordt het spel geleerd? Wordt er plezier aan beleefd?)

Een goede techniek, een hogere handelingssnelheid en meer zelfvertrouwen zijn een vereiste om mee te kunnen in het huidige moderne voetbal. Dit alles willen we bereiken door te werken volgens de CFA methode (techniek).

Chaara Football Academy:

* werken in kleine groepen van 8 tot max. 12 spelers

* veel individuele aandacht voor de spelers

* uitnodigende en uitdagende oefenstof waarbij in de uitvoering van het leren, plezier voorop staat

* samen werken aan het verbeteren en inslijpen van basistechnieken d.m.v. veel herhaling en huiswerkopdrachten

* (praatje, plaatje, daadje) in verschillende organisaties

* hanteren van gedragscode met duidelijke regels

Wij werken met ervaren gediplomeerde KNVB trainers en trainers in opleiding.

Hoofdtrainer:

Jeugdtrainer: 

Jeugdtrainer:

Abdelhak Chaara

Mohammed Moutar

Moussa Herreda